Tajusin aamulla, että meillähän on viikon päästä tokokisat. Tuli pieni panikkiin, ja kun tänään oli kiva sää ja hyvä fiilis, niin treenattiin sitten kotipihassa.

Alotettiin seuraamisella. Tehtiin vähän pidempää suoraa pätkää, mutta eihän se mitään haitannut. Helvi paransi hyvin loppuakohti. Tämän jälkeen vähän täys- ja 90asteen käännöksiä, jotka oikein kivoja. Tehtiin vähän pitkäkestosempaa suoraa, ja Helvi teki tosi hienosti ja sillä oli hyvin yritystä mukana.
Sitten pari luoksetuloa. Tosi nopeita ja hyvä perusasento. Nämä on joka kerta vaan parempia ja parempia.

Myöhemmin otettiin vähän merkkiä. Aluksi 5 metrin matkalla, sitten jo 10 metrin matkalla ja lopuksi yksi melkein 20 metrin matkalla. Helvi tykkää tästä tosi paljon, ja sen silmiin syttyy sellanen ihan uusi ilme, jollasta haluisin myös tokossa ja jollasta on välillä myös tokon parissa näkynyt.
Treenailtiin sitten myös noutoa tooosi pitkästä aikaan. Mutta tauko ei ainakaan ollut pahitteeksi, koska alotimme ihan normaaleilla pidoilla. Helvi oli tässä vaiheessa tosi innoissaan ja tykkäs kapulasta. Sitten laskin kättä alemmas ja Helvi otti kapulan suuhun ja tarjos sitä. Kokeiltiin vielä maasta, ja Helvi nosti sen. Ihan oikeesti se nosti sen maasta. Meinas oikeesti tulla tippa linsiin, koska tätä vaihetta ollaan treenattu yli vuosi ja sitten yhtäkki koira vaan nostaa sen. Tästä kauheen isot kehut, ja olihan se pakko koittaa uudestaan, ja taas se nosti sen, ja käveli kapula suussa pari askeltakin. Ihan huippua, upeeta! Tuli tosi hyvä mieli, ja Helvi oikeen sitten innostu tarjoomaa kapulaa. Aivan upee koira! :D