Pakko heti hehkuttaa, että tänään oli aivan mahtavan upeat treeni! Helvillä oli niin ihana fiilis ja into tehä, että ei ole aikaisemmin tollasta näkynyn, mistä lie johtui.

Alotettiin putkitreenillä, eteenmenoa ja putken pään hakemista. Ajattelin, että ei varmaan paljon oteta, kun oli kuitenki suht lämmin ja koiralla on vielä turkkikin. Mutta ei. Koira päättikin tehdä kaiken aivan upeasti, ja tuli tehtyä vähän enemmän kuin oli tarkoitus (:. Ensin otettiin sitä eteenmenoa, mitäs tästä nyt sanoisi, tosi upeita. Kokeiltiin vielä niin, että otin siihen takaaleikkausta. Sitten niitä pään hakemisia. Nämäkin tosi kivoja, koiralla oli kokoajan sellanen innostunu ilme, se varmaan aatteli "mitänyt minne seuraavaks, tehään lisää lisää!".

Sitten vaihettiin merkkiin. Tätä keksin harjoitella vuoden -08 keväällä, kun itselläni oli jalka paketissa. Ei olla oikeestaan tätä sen jälkeen otettu, mutta kas kummaa; koira osasi sen.Ensin otettiin parin metrin päästä, mutta koira teki kolamannellakin kerralla tosi hienosti. Pidennittiin matkaa ensin viiteen ja sitten 8 metriin, ja aina koira meni hienosti (: Vau, on se kyllä taitava!
Sitten vaihdettiin kapulatreeniin. Ensin ihan normaalia pitoharjotusta. Sitten koitin niin, että laskin kapulaa alemmas, hienosti menivät. Sitten laskin kapulan maahana, ja mitä ihmettä koira nostaa sen ja tarjotaa kapulaa. Oli siinä ihan ihmeissäni. Se oikeesti nostaa kapulaa! Tuli sellanen olo, että ehkä me sittenkin edistytään. Ehkä toi koira vielä joskus noutaa. Aivan mahtavaa!

Ensi tiistaina meillä on trimmausaika, ja Helvi saa kesäturkin kaikki-pois-menetelmällä. Kohta nähdään miltä näyttää kalju tiibetinspanieli (: