Naksuttelut menee oikein mukavasti! Helvi on fiksu eläin. Tällähetkellä naksu on ymmärretty täysin, katsekontakti onnistuu ja harjotellaan yhdistämistä kaikkeen muuhun. Tästä tulee varmasti olemaan apua, toivottavasti ikuisessa kompastuskivessämme noudossa myös.

Oikeastaan muuten ei olla tarkoituksellakaan treenattu. Itse olin taas torstaista lauantaihin kuumeessa, mutta sunnuntaina päätin tervehtyä ja lähdettiin hiihtämään järven jäälle - aivan heti aamusta kello yhdeksän aikaan. Oikeastaan meidän hiihtäminen on todella hidasta, koska itselläni oli äitini antiikin aikaiset räpylämonosukset, jotka liukuivat lähinnä taaksepäin ja Helvi ei tykkään yhtään kävellä syvässä hangessa. Joten siis mentiin minä edellä ja Helvi ladulla perässä sipsuttaen. Pitäisi mennä varmaan ihan kunnon pururadalle kokeilemaan luisteluhiihtoa. Viime vuonnahan tätä kokeiltiin ja ihan mukavaa ja vauhdikastakin menoa se oli (:

Helvi selkä ja takajalka ovat vähän väliä taas vaivanneet. Pakko päästä kuvauttamaan ne tai ainakin hierojalle. Välillä tuntuu, että jalat vaan ovat kertakaikkisen jäässä, tänään leikkaankin siltä tassukarvat, jotta ei jäisi lumipaakkuja anturoiden väliin. Selkä on kuitenkin jumissa ja voisi melkeen luulla, että siinä olisi jotain muutakin kuin vain lihaskireyttä. Vaikea kuitenkin sanoa ilman asiantuntevaa apua. Eli siis pitää varata aika lääkäriin!