Lauantaina aurinko paistoi siniseltä taivaalta, ja oli tosi kiva lähteä treenaamaan tokoa, kun ulkona oli reilut 15 astetta lämmintä (:

Treenattiin oikeastaan loppujen lopuksi melko vähän. Ensin liikkeestä maahanmenoa, ekalla kerralla yllätyin todella paljon, koska Helvi meni nopeasti ja ensimmäisellä käskyllä maahana. Ja sitten tietenkin ahneus iski, ja oli pakko ottaa uudestaan. Ja nyt tietenkin ei sitten mennytkään maahan. Ärsyttää, kuinka tyhmä sitä itse on! Toistettiin vielä, ja koira meni toooosi hitaasti maahan, mutta ekalla käskyllä kuitenki.
Tässä vaiheessa itseäni otti niin paljon päähän oma tyhmyyteni, joten pidettiin pieni tauko ja riehuttiin n. 3 metrin mittaisella köydellä, Helvi on tunnetusti suuruudenhullu ja sen lempilelut ovat aina olleet hieman suuria; pentuna se ei leikkinyt oikeastaan muulla lelulla, kun sitä itseään kolmisen kertaa isommalla hiirellä, jolla oli pitkä yli metrin mittainen häntä (: Myöhemmin kyseinen hiiri kuitenkin katosi ja sitä ei ole vieläkään löytynyt.
Mutta aiheeseen palaten jatkoimme treenaamista hihnassa seuraamisella. Tämä oli tosi kivaa, innokasta ja hyvässä kontaktissa. Täyskäännöskin oli aivan mahtava. Tällästä sen pitääkin olla! Seuraavaksi hain sisältä meidän noutokapula, ja harjoteltiin vaan pikkasen kapulan suussa pysymistä. Ja hyvinhän se siellä pysyi. Tästä on kuviakin, lisään tekstiin myöhemmin. Koira ottin kapulan tosi mielellään suuhun, myös melkein maan tasasta ja Helvi nosti kapulan hienosti käteeni, pienen pientä edistystä havaittavissa siis. Olin melkeen jo menettänyt toivoni tämän liikeen suhteen, mutta ehkä -joskus- saadaan noutokin kuntoon.
Toko jätettiin siihen.

Treenattiin vähän kehäkäyttäytymistä, mehän ollaan tänään menossa match show'hun. Helvi osasi hienosti ravata ja seisoa, ja antoin pikku-siskon katsoa hampaansa.

Eilen, sunnuntaina lähdettiin agilitykentälle Juulian ja Betsyn kanssa. Ensin hyppittiin summamutikassa hyppyjä, ja Helvillä oli ihan kivasti intoa. Sitten kokosimme radan pätkän, joka muodostui hypyistä, A:sta, kepeistä, renkaasta ja puomista. Radalla oli pari välistä vetoa ja esteen kiertoakin. Helvi lähti kivalla vauhdilla, mutta hyppäsin renkaan kehikon läpi :O Tämä oli ensimmäinen kerta ikinä, kun Helvi oli tehnyt niin. Otettiin rengas uudestaan onnistuneesti ja jatkettiin sitten A:n kautta kepeille, jotka olivat hieman hitaat, mutta kuitenkin suhthyvät. Sitten kolmen hypyn suora, hyppy, välistä veto ja hyppy. Viimeisenä puomi, joka oli yllätyksekseni tosi nopea. Sitten treenasimme puomia, niin että hoin kokoajan "tuletulemennäänmennään hieno tyttö aivan mahtava", kuten aina. Helvi juoksi koko puomin ajan, hieno juttu! (: Lopuksi vielä vähän rengasta.