Torstaina lähdettiin Juulian ja Betsyn kanssa treenaamaan viestiä tuohon meidän lähellä olevaan metsään. Päivä oli sateinen ja metsä märkä, joten etsittiin sellainen paikka, jossa ei olisi kauhean märkää. Viestimatka 150-200 metriä, juoksutettiin viisi kertaa. Betsy juoksi hienosti ja tuli hyvin luokse.
En laittanut Helvi kiinni kuten tavallisesti, joten Betsyn tullessa ensimmäiseltä matkalta minun luokseni Helvi päätti näyttää, että on ollut monesti kuunteluoppilaana viestitreeneissä. Se lähti juoksemaan sinne mistä Betsy oli tullut ja juoksi melkein suoraan Juulian luokse. Olimme kummatkin, Juulia ja minä, aivan ihmeissä siitä, että Helvi löysi perille. Lopussa otettiin vielä 10-20 metrin viesti pätkiä Helvin kanssa, nämä menivät tosi hienosti (: Ehkä Helvistä tulee "isona" viestikoira ;)

Perjantaina treenattiin tokoa. Helvillä oli tosi kiva fiilis työskennellä, joten aloitettiin luoksetuloa. Tehtiin kaksi kappaletta, tosi hienoja ja nopeita. Sivulle tulo toosi hieno (: Seuraamista seuraavaksi. Hienoa, tarkkaa, hyvässä kontaktissa. Jos vaan kisoihin päästäisiin, niin tälläisestä seuraamisesta tulisi tosi hyvä numero (: Sitten vielä paikalla oloa, niin että käskin Helvin maahan ja heittelin sen ympärille nameja. Tarkoituksena saada paikkamakuu, jossa Helvi pysyy vaikka mikä olisi. Olen lähipäivinä muutenkin ottanut eritilanteissa paikkamakuita. Helvi pysyy nykyään paljon varmemmin.

Lauantaina aloitettiin kunnon kesäkausi aamu-uinnilla. Helvi pääsi siis uimaan, tai siis minä laitoin Helvin uimaan(kannoin veteen ja päästin sitten menemään rantaan.). Sen jälkeen sitten tietenki Helvin tyyliin kunnon kaivamiset ja kuivailut pusikoissa, joista Helvi ei- minun hämmästyksekseni- saanut yhtään punkkia. Yleensä tuollaisten pusikkoretkien jälkeen löytyy vähintään yksi kappale punkkeja.

Sunnuntaina lähdimme perheeni kanssa risteilylle Turusta Maarianhaminaan ja takaisin, joten Helvi pääsi hoitoon Juulialle. Siellä oli kuulemma mennyt tosi kivasti. Se oli hyvä uutinen, koska Helvi joutuu taas hoitoon kesäkuun loppupuolella, kun lähdemme lomalle perheeni kanssa. Kun hain Helvin Juulialta, oli varmaan vaikea sanoa, että kumpi oli iloisempi koira vai omistaja.. On se ihme miten koiraan voi kiintyä (: