Viime päivinä on ollut tosi kauniit ilmat, lämpölukemat ovat nousseet päivittäin yli 20 asteeseen. Ihan mukavasti ollaan lenkkeilty, eilenkin käytiin pikku-siskon ja Helvin kanssa yli kahden tunnin kävelyllä. Helvi oli sen jälkeen aika väsynyt, koska ulkona on tosi lämmin ja aurinko paistaa, ja Helvi on musta koira. Tämä yhtälö ei ole paras mahdollinen, siksipä Helviltä lähteekin karvat varmaanki ennen kesää. Saa nyt nähdä löydänkö minkäänlaista välinettä, jolla voisi koiran ajella kaljuksi. Äitini ei kyllä vielä ole suostunut kaljuuntumispuheisiin, mutta koiralla on karvassa niin kuuma, että pakko siitä on päästä eroon!

Tänään treenailtiin tokoa kotipihassa. Aloitettiin seuraamisella, ja alusta asti Helvillä oli tosi kiva fiilis päällä. Nätissä kontaktissa mentiin pidempää pätkää. Helvi jopa hieman edisti, vau jotain ihan uutta. Edistys johtuu innokkuudesta, joten en pahastunut siitä oikeastaan. Pitkää pätkää siis. Palkkasin käännöksistä ja parista pysähdyksestä. Sivusta seurannut 4-vuotias pikku-veli kommentoi tähän:"miksi sä vaan teet tota samaa, etkä mitään muuta?" (vihjaillen varmaan, että nyt on seuraamista otettu tarpeeksi.) Kuitenkin otettiin vielä juoksua, ja se meni myös kivassa kontaktissa ja ihan hyvällä paikalla. Tätä ei ollakkaan vähän aikaa treenattu.
Sitten liikkeestä maahan meno, hidas mutta kuitenkin koira meni maahan. Palkkasin suuresti. Seisominenkin otettiin kerran, tämä oli nopea, tarkka pysähdys.
Luoksetulo oli mukava, tosi nopea ja tiivis perusasento. Tälläinen 10 liike. Mahtavaa! (:
Siihen oli kiva lopetella treenit tälläkertaa. (:

Meidän on tarkoitus ensi kuun aikana mennä tokokisoihin, kunhan sopivat vaan löytyvät. Itse haluan pieniin kisohin, koska ne sopivat Helville paremmin ja itse en jännitä niin paljon, ja vanhempien mielestä kisojen pitää olla suhtlähellä..