Sunnuntaina lähdettiin treenaamaan tokoa "ihmisten ilmoille", kuten olin pääsiäislomailla lupaullut. Kaukalolle päädyttiin ja treeniseuraksi tulivat Juulia, Betsy ja Cara.

Helvin kanssa aloittelimme jo treenaamisen, ennen kuin Juulia koirineen ehti paikalle. Aloitimme seuraamisella, se oli tosi kivaa ja innokasta (: Pari vasemmalle käännöstä, nämä vielä tökkivät, pitää saada sujuvuutta. Oikealle ja täyskäännöksen kääntyy kuitenkin nätisti. Sitten luoksetulo pitkällä matkalla(n.20 m). Olin näkevinäni, että Helvi olisi lähtenyt perään, mutta kun käännyin katsomaan, siellä se pikku-koira nökötti. Helvi tuli tosi kovaa ja innokkaasti, täyttä vauhtia! Kunnon rakettilähtö (:. Sivulle tulokin oli suhtnopea, sellainen josta ei pisteitä lähde vaikka ei kaikkein nopein ollutkaan, ja perusasento tiivis(jes!) ja suora. Tällänen sen pitää olla sitten kokeessakin! Sitten vielä hyppyä, kun kentän laidalla oli eräänlainen lauta, josta kasasin Helville sopivan hypyn. Helvi hyppäsi ekalla käskyllä, hienoa, ja pysähtyi seisomaan jo ennen käskyä. Palkkasin esteen yli ja sitten sivulta vapautin ilman perusasentoa.
Sitten paikalle saapuivat myös Juulia koirineen. Helvillä ja Betsyllä oli viime treenien aikana kärhämää ja rähinää, joka näkyin sunnuntain mätsärissä ja sunnuntainakin Helvin aristelussa. Ei treenattu oikeestaan enään, koska Helvi aristeli Betsyä. Caran kanssa oli kuitenkin normaalisti. Harmi, että koira toipuu noin hitaasti.
Katselin, kun Juulia treenasi Betsyn kanssa. Tosi kivaa kateltavaa kyllä! Tässä myös itse leikitin Caraa, ja pakko myöntää että noin pieneksi koiraksi sillä on tosi paljon voimaa ja aivan mahtava taistelutahto. Aivan upea eläin! Pakko myöntää, että tuossa koirassa on ainesta kunnon harrastuskoiraksi (:

Tänään treenattiin pihalla, kun lumikin on jo sulanut pois. Päätin, että treenaamme alokasluokan liikkeitä. Alotettiin kuitenkin kaukoilla. Pari m-i-m ja i-m vaihtoa. Nopeita ja erinomaisia vaihtoja. Sitten alokasluokanliikkeisiin. Seuraamista ensiksi. Pitkää pätkää, jossa suoraa, pysähdyksiä ja käännöksiä. Kaikki erinomaista ja tosi innokasta kivalla ilmeellä. Tänään oli tosi hyvä fiilis tehdä. Seuraamisessa ei siis oikestaan muuta moitittavaa, kun vieläkin vasemmalle käännöksen tökkiminen; treenattava enemmän tuota! Sitten luoksetulo. Joka tosi nopea ja tiivis sivulle tulo. Tosi kiva tämäkin! Tänään näytti onnistuvan kaikki. Vaihdettiin liikkeestä seisomiseen. Ensiksikin upeaa seuraamista ja nopea pysähtyminen. Hienoa! Ja maahanmenokin oli nopea, tästä palkkasin erittäin paljon. Lopuksi vielä hyppy, joka meni samanlailla kun sunnuntaina. Kuviakin treeneistä on, mutta en vielä lisäillyt koneelle.

Innostuimme myös tanssahtelemaan koiratanssin rytmiin. Kokosin pienen sarjan, ja tehtiin se pari kertaa. Voisi tehdä ihan kunnon ohjelman ja ottaa vaikka videolla (: