Ollaan pidetty treenitaukoa viikon ajan, ihan siitä syystä että Helvi aloittelee näinä lähipäivinä juoksuja ja koira on ollut erittäin raivostuttava(pihassa ei pysytä, mennään naapurin puolelle, korvat on hukattu jonnekin jne.. ).

Tänään kuitenkin lähdettiin Nummelaan äitini jumpan ajaksi treenaamaan viereiselle kentälle. Häiriötä ainakin riitti; ohi kulki tosi monta koiraa, kentän läpi juoksenteli alvariinsa, huutavia pikku-lapsia ja viereisellä kentällä oli paljon ihmisiä jumppaamassa ja musiikki soi aika kovalla ja sieltä kuului taputuksia, huutoja yms. Lisäksi ohi ajoi ja juoksi paljon eri ikäisiä ihmisiä.
Aluksi Helvistä selvästi näki, että häiriötreeniä ei olla otettu pitkiin aikoihin. Aloitettiin innostavalla seuraamisella, että saataisiin touhuun vähän virettä. Helvi nostattikin sitä ihan kivasti ja saatiin ihan kivaa seuraamista. Ensin palkkasin tiheeseen tahtiin, jokaisesta hienosta seuraamisesta ja käännöksestä. Sitten otettiin vähän pidempää pätkää, ja huomasin että Helvi alkaa valua pidemmällä pätkällä. Innostin sitä vähän enemmän ja saatiin pidempi pätkä oikealla paikalla ja hyvässä kontaktissa. Päätin kokeilla seuraavaksi luoksetuloa. Juuri samaan aikaan, kun kutsuin kuului kova paukahdus viereisestä leikkipuistosta ja Helvi tietenki keskittyi kuuntelemaan sitä. No, ei se mitään kutsuin uudestaan. Tuli lujaa, mutta sivulle tulossa ei istunut, vaan keskittyi taas ulkopuoliseen häiriöön. Käskin sivulle ja palkkasin siitä. Otettiin erikseen sivulle tuloa. Ensin Helvi tuli vinoon ja ihan liian kauas. Toisto kerralla tuli hienosti lähelle ja suoraan. Toivottavasti Helvi ei ala tekemään samaa kuin keväällä, että luoksetulossa tullaan ihan liian kauas ja vinoon.
Paikalla makuuta päätin ottaa ihan pitkällä ajalla. Helvi pysyi hyvin ja piti melkein kokoajan kontaktia. 2 minuutin kohdalla kävin palkkaamassa ja otin vielä 1,5 minuuttia. Hienosti Helvi pysyi, tämän pitäisi olla varma liike sitten kisoissa.
Lopuksi otettiin vielä yksi luoksetulo, joka onnistui hyvin, ja pientä seuraamispätkää.

Pähkäilin tulevia treenejä, ja päätin että jatkossa treenataan:

  • HÄIRIÖSSÄ
  • PALKKAA VÄHENTÄEN
  • USEAMMIN
  • VAATIA TARKEMMIN OIKEAA SUORITUSTA


Vaikka Helvillä onkin juoksut alkamassa, treenaataan ihan tavalliseen tapaan, koska meillä on kisat elokuun 15. päivä. Muuten saman järjestäjät kisat, kuin viime vuonna.