Kuun alussa lupailun treenailua useammin. Kuitenkaan ei olla tehty sen lupauksen jälkeen yhtään mitään, syytetään siitä omistajan laiskuutta, koska Helvin juoksuihinkaan ei voi vedota..

Kuitenkin me ollaan leikitty. Melkeempä päivittäin ollaan riehuttu n. 1 metrin pitusen hinausköydenpätkän kanssa. Helvi on jopa vilautellut pientä taistelutahdon poikasta (: Jospa joskus edetään siihen, että voin palkata Helviä lelulla. Vaikka Helvi motivoituukin hyvin namin avulla, itse koen lelulla palkkaamisen käytännöllisemmäksi - ainakin jokaikisten hoisujen ja takkien taskusta ei löytyisi maksan ta nakin muruja..

Tänään kuitenkin päätettiin lopettaa totaalinen tekemättömyys ja suunnattiin agilityradalle kera Juulian ja Betsyn. Pyöräilimme Helvin kanssa Juulialle, ja sainkin koko matkan jännittää ettei pyörästäni olisi lähtenyt erittäin löysällä oleva poljin. Perille kuitenkin selvittiin ihan kunnialla.

Teimme kentällä jo valmiina olevaa rataa, ihan muistutukseksi, viime agilitykerrasta nimittäin on jo aikaa.  Rata oli suunnilleen tälläinen:

1. I               2.  [puomi]        3.  I

                       A  5.                    I 4.

   6. I             7. ...........         8. I

Ensin tehtiin numerojärjestyksestä 1-8. Helvi meni tosi lujaa vauhtia, olin tosi yllättynyt, se juoksi jopa puomin!. Muuten meni tosi hyvin, paitsi sähläsin jotain kepeillä ja Helvi meni toisesta välistä, toisella kerralla meni oikein. Toisella kerralla mentiin toiseen suuntaan. Taas sama kepeillä, ohjasin liian huolimattomasti. Taas tosi kivasti vauhtia, tauko on tehnyt hyvää (: Juulian otti kuvia, joten varmaan saadaan myöhemmin myös kuvia.

Sitten mentiin treenaamaan viereiselle nurmikentälle tokoa. Alotettin seuraamisella. Helvi seuras tosi hyvin, upeessa kontaktissa. Ensimmäisessä täyskäännöksessä Helvi vähän jäi jälkeen, mutta toisella kerralla meni jo paremmin. Oikealle ja vasemmalle käännökset meni tosi hyvin, samoin kuin juoksuosuus. Otettiin luoksetuloa n. 30 metrin matkalla. Helvi tuli ihan täydellä vauhdilla. Sivulle tulo oli milettömän nopea(!), ja tästä johtuen tosi kauas, n.50 cm, sijoittunut. Tästä isoiso palkka ja riehumista. Sitten toinen samalla matkalla. Taas nopea, mutta hitaampi kuin ensimmäinen. Perusasento kuitenki parempi.

Elokuun 15. päivä on sitten kisat Helsingissä, ja tällähetkellä näyttää liikkeiden osalta ihan hyvältä. Pitää vaan treenata enemmän häiriössä.