Tänään kokeiltiin ekaa kertaa agilityesteitä, jotka rakensin eilen. Rakensin kaksi hyppyä ja pituuden.

Kokosin uusista esteistä ja putkesta pienen radanpätkän;

          __1.

II 3.             4.  o=o
           __2.

Ensin otettiin niin, että 1. hyppy, 2. hyppy, putken kauempi pää ja 3. pituus. Helvillä oli tosi nopea vauhti ja se haki tosi hyvin putken pään, kun itse seisoin 2. ja  4. numeroiden välisessä paikassa. Sitten putken kauemmasta päästä esteen kierto 1., esteenkierto 2. ja pituus. Helvillä taas hieno vauhti ja kiersi esteet hyvin. Sitten pari eteenlähetyksiä ensin 1. este. Sitten kummatkin hypyt, näitä n.3. Ja kokeiltiin vielä 1. hypyn eteenlähetys, takaaleikkaus ja putki, Helvi meinasi karata 2. hypylle, mutta sain sen mentyä putkelle, toistettiin toisen kerran, nyt meni hienosti. Ja 1. hyppy ja pituus.

Sitten vähän vielä vähän treenattiin putken pään hakemista:
   *
           o=o

             ^

Lähetin Helvin tähden kohdalta kauempaan putken päähän n.4 kertaa. Joka kerta haki tosi hienosti ja juoksi niin kovaan kuin lähti. Sitten vielä niin, että seisoin ^-metkin kohdalla ja lähettelin kumpaankin päähän, taas haki hienosti.

Vaihdettiin tokoon. Ensin merkkiä leikkimällä. Helvi meni tosi hienosti, vaikka vähän vinoon. Korjasin, ja meni paremmin.  Näitä tehtiin aika monta kahdella eri merkillä. Toisella merkillä meni paremmin. Helvi tykkää tästä liikkeestä selvästikin. Seuraavaksi seuraamista. Pidempää pätkää, jossa pysähdyksiä ja pari täyskäännöstä. Palkkasin aika runsaasti, jotta saataisiin jatkossakin yhtä innokasta seuraamista. Sitten ravissa seuraamista, tämäkin parempaa kuin tavallista.
Sitten vielä jääviä ja luoksetuloa. Maahameno oli tosi nopea, yllätyin oikein. Palkkasin runsaasti. Toisella kerralla otettiin palkkasin heti kun meni maahan. Kolmannella kisamaisesti ilman perusasentoa. Nämä olivat yllättävän hyviä. 20 metriä pitkä luoksetulo. Tavalliseen tapaan nopea ja perusasentoon tuli suoraan hitusen hitaasti. Lopuksi seisominen. Nopea pysähdys, josta palkkasin.

Katselin tämän kesän tokokisoja, ja vähän näyttää siltä, että ei koko kesänä päästä starttaamaan virallisissa. Harmittaa kauheesti, kun toko menee noin hyvin. Pitää päästä mölleihin siis! Agilityssä katoin möllikisoja, torstainan olis Kirkkonummella ja lauantaina Siuntiossa, jonne ainakin ollaan menossa.