Päätettiin tänään lähteä Juulian ja Betsyn kanssa tokoilemaan Kaarihalleille, se kun on ainoa paikka, missä on tarpeeksi sulaa.

Käveltiin sinne ja annettiin koirien purkaa turhaa energiaa. Helvikin juoskenteli innoissaan Betsyn perässä, huomasi selvästi että koira ei ollut päässyt kunnon lenkille vielä sinä päivänä (:

Aloitettiin tokoilu hihnassa seuraamisella. Palkkasin heti ensimmäisesta suorasta perusasennosta jo ennen liikkeelle lähtöä. Seuraaminen oli tosi nättiä, tiivistä ja hyvässä kontaktissa. Otettiin ensin suoraa ja kisojen tyyliin pysähdys. Palkkasin taas ja jatkettiin seuraamisella. Otettiin myös oikealle käännöstä ja täyskäännöstä sekä juosua. Toivottavasti seuraaminen pysyy tälläisenä!
Jatkoimme sitten liikkeestä maahanmenoon, joka ei sitten sujunutkaan niin hyvin. Otin ensimmäisen kisatyylin, mutta jouduin antamaan kaksi käskyä ennen kuin meni tosi hitaasti maahan. Otin uudelleen, sama toistui. Sitten käveltiin(tai oikeastaan minä hyppelin ja innostin koiraa ;D ) ja käskin koiraa aina välillä maahan isolla käskyllä ja käsimerkillä. Näin saatiin pari ensimmäisellä käskyllä maahanmenoa. Jätin siihen, ja päätin että tätä on pakko treenata!
Luoksetulolla jatkettiin. Otin yhden suoran kisamaisen luoksetulon sivulle asti. Helvi lähti hyvin, tuli rauhallista laukkaa ja suoraan sivulle. Tasainen suoritus, josta kisoissa saa 10. Itse en kuitenkaan ollut tyytyväinen, koska haluan tämän nopeammaksi. En kuitenkaan ottanut enempää, koska saatiin kuitenkin onnistunut suoritus.
Sitten vielä vapaana seuraamista. Tämäkin tosi kivaa ja hyvässä kontaktissa. Otin suoraa ja käännöksiä. Ensin vasemmalle käännös vähän tökki, mutta saatiin senkin sujumaan ihan kivasti.
Meinasi melkein unohtua, että harjoiteltiin me myös vähän paikalla makuuta. Maahanmenoss taas ongelmia :O Ekalla kerralla nousi, mutta toisella kerralla pysyi. Kiertelin koiraa ja puhelin ja kehuin sitä. Tätäkin treenattava!

Harjoiteltiin liikkeiden välissä rally-toko liikkeitä. Ollaan luultavasti menossa sunnuntaina PetExpon yhteydessä järjestettäviin möllirallytoko-kisoihin. Pakko myöntää, että en tiedä rallytokosta mitään, mutta pitäähän sitä nyt mennä kokeilemaan (: